Q&A Dubox

Q&A Dubox


Wij hebben via het webinar een aantal vragen verzameld waarop u onderstaand het antwoord leest. Klik op de vraag om meteen naar het juiste antwoord te gaan.

Hoe kan ik als gemeente een advies aanvragen?
Asbestverwijdering: verschil Dubolimburg <> Limburg.net
Wanneer particulieren doorverwijzen naar Dubolimburg <> wanneer naar het Energiehuis?
Advies groendak/groengevel voor particulieren: welke adviseur?Hoe kan ik als gemeente een advies aanvragen?

  NAAR BOVENAsbestverwijderingsproject:
wat is het verschil met Limburg.net inzake asbestverwijdering van daken?

  • Limburg.net voorziet platenzakken en containers tegen voordeeltarief voor particulieren die het asbest zelf verwijderen (dus beperkt tot de eenvoudige handelingen, meestal het verwijderen van asbesthoudende leien of golfplaten). De burger kan deze recipiënten aankopen/de container afroepen en via de website van Limburg.net. 
  • Dubolimburg richt zich tot inwoners die het asbest laten verwijderen door een aannemer (verplicht te kiezen uit een geselecteerd collectief van aannemers). Hier is ook de extra service van een asbestdeskundige voorzien. De campagne is beperkt tot het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking en gevelbekleding en van leidingisolatie. Meer info vindt je op www.as-best.be of via karen.smets@dubolimburg.be


     NAAR BOVENWanneer moeten wij als gemeente inwoners doorverwijzen naar Dubolimburg, en wanneer naar het Energiehuis? 

  NAAR BOVENIs de adviseur groendak/groengevel dezelfde persoon als de adviseur energie (de vroegere Huisdokter)?
 

 

Ja, dat zijn dezelfde adviseurs. De Huisdokter die advies geeft bij woningen en appartementen wordt vanaf 2023 wel ingekanteld in Energiehuis Limburg onder de noemer Mijn VerbouwBegeleiding. De naam Huisdokter verdwijnt.

 NAAR BOVEN

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.