Groenblauwpeilcalculator sensibiliseert particulieren

18 October 21
We ondervinden allemaal hoe de klimaatverandering ons leven en onze onmiddellijke omgeving beïnvloedt. Misschien zorgen intense regenbuien meermaals per jaar voor wateroverlast op je perceel. Mogelijks raakt je regenwaterput niet tijdig bijgevuld. Of zie je dat je gras en groenten in je moestuin verdorren bij aanhoudende zomertemperaturen. Het is té nat en té droog tegelijk.
 
Met de groenblauwpeil-calculator kan je zelf bekijken met welke maatregelen we de blauwe (gelinkt aan regenwaterbeheer) en groene aspecten (biodiversiteit, koolstofopslag, luchtkwaliteit, verkoeling) kunnen verbeteren. Zowel particulieren, architecten, lokale besturen als bedrijven kunnen het groenblauwpeil gebruiken.

Het groenblauwpeil is één van de projecten binnen de Blue Deal, waarmee de Vlaamse Overheid de strijd aangaan tegen droogte en waterschaarste. Het is een plan waar ook de industrie en de landbouwers bij betrokken zijn met tal van concrete acties en projecten en grote investeringen om droogte en waterschaarste structureel aan te pakken.

BEREKEN HIER HET GROENBLAUWPEIL VAN een WONING

Nieuws

Lees verder 20 December 2021

Dubolimburg wenst u een warm, gezellig en gezond eindejaar! Onze kantoren zijn gesloten vanaf donderdag 23 december tot en met zondag 9 januari.

Lees verder 06 December 2021

Hoe renoveer je snel en duurzaam je woning, je wijk of je publiek gebouw? Kunnen burgercoöperaties het project mee financieren en ontzorgen? En hoe kan een lokaal bestuur …

Lees verder 02 December 2021

In het project RHEDCOOP - dat investeringen in gemeentelijk patrimonium met de hulp van burgercoöperaties voorstaat - ontwikkelde Dubolimburg de Renovatie-audit. Die brengt de …

Bekijk alle nieuwsberichten