Geen houdbaarheidsdatum meer voor asbestattest van woning zonder asbest

20 March 24   Bouwsector Overheid Particulier Asbest Premie-subsidie

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en OVAM zijn het eens met de vastgoedsector. Een asbestattest moet onbeperkt geldig blijven als de woning geen asbest bevat. 

Wie zijn huis wil verkopen, moet sinds 2022 een asbestattest laten opmaken. Tenminste, als je woning dateert van voor 2001. Volgens een recente analyse de OVAM bevat maar liefst 65 procent van de verkochte woningen asbest.

Een asbestattest was tot voor kort slechts 10 jaar geldig, maar dat verandert nu. Het asbestattest zal dus onbeperkt in de tijd geldig zijn voor woningen waar geen asbest is aangetroffen. 

Het doel is om tegen 2040 onze woningen asbestveilig te maken. 

Heb je asbest in of om je woning? En wil je dat professioneel laten verwijderen en afvoeren? Dubolimburg helpt je en zorgt voor premies! Meer weten? Lees er HIER alles over.

Naar de premies

 


Nieuws

Lees verder 10 April 2024
Overheid Particulier Energie

Stijgt de elektriciteitsprijs in 2025 met 23%? Als het van de Vlaamse energieregulator VREG afhangt wel. “Netbeheerder Fluvius staat voor grote investeringen in het e…

Lees verder 08 April 2024
Bouwsector Overheid Particulier Biobased Infosessie

Ontdek de mogelijkheden van bouwen met leemsteen, bio-gebaseerde en gerecupereerde bouwmaterialen. Tijdens het bouwfestival van 19 april tot en met 5 mei kan je boeiende lezingen…

Lees verder 21 March 2024
Bouwsector Infosessie

De derde editie van de Aandag van Dubolimburg is van start gegaan. In de Corda Campus in Hasselt mochten we 200 studenten architectuur en bouwkunde verwelkomen voor inspirerende…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.