Webinar over nieuwe verplichtingen rond sloopafval vanaf 1 juli

13 June 22

Sinds 2018 moet er in bepaalde gevallen bij de sloop-, renovatie- of ontmantelingswerken van gebouwen een sloopopvolgingsplan worden opgemaakt. Op dinsdag 28 juni organiseert de VVSG een webinar waarin deze nieuwe verplichtingen worden besproken.

De verplichtingen rond sloopafval gelden voor niet-residentiële gebouwen met een bouwvolume > 1000 m³, in hoofdzaak residentiele gebouwen met een bouwvolume > 5000 m³ (m.u.v. eengezinswoningen en infrastructuur- en onderhoudswerken waarbij meer dan 250 m³ steenpuin vrijkomt. 

Vanaf 1 juli 2022  worden de verplichtingen uitgebreid. Voor werken waar de opmaak van een sloopopvolgingsplan verplicht is, wordt ook een conformverklaring en de tracering van het sloopafval verplicht. Deze nieuwe verplichtingen gelden voor werken waarvoor een omgevingsvergunningaanvraag wordt ingediend vanaf 1/07/2022 en houden concreet in dat de opdrachtgever, sloper of wegenbouwer voor bovenstaand type werven de volledige traceerbaarheidsprocedure via Tracimat dient te volgen.

Wil je meer weten? Schrijf je dan in voor het webinar waarin Tracitmat vzw (sloopbeheerorganisatie, erkend door de Vlaamse overheid) de nieuwe verplichtingen uit de doeken doet.


Nieuws

Lees verder 20 June 2022

Tijdens recente verbouwingswerken bij Maarten en Greet uit Houthalen vermoedde een loodgieter asbest in de leidingsisolatie. Dubolimburg stuurde experts ter plaatse. ‘De service was …

Lees verder 15 June 2022

Dubolimburg breidt haar werking verder uit en is daarom op zoek naar een nieuwe Huisdokter m/v/x voor de versterking van het team.

Lees verder 13 June 2022

Sinds 2018 moet er in bepaalde gevallen bij de sloop- renovatie of ontmantelingswerken van gebouwen een sloopopvolgingsplan worden opgemaakt. Op dinsdag 28 juni organiseert de VVSG…

Bekijk alle nieuwsberichten