Sportaccomodatie

Sporthal Voeren
Op het terrein van de Provinciale Secundaire School in Voeren werd een nieuwe sporthal met nevenlokalen gebouwd. De sportinfrastructuur wordt overdag gebruikt door de basis- en secundaire scholen en staat daarnaast ter beschikking van de inwoners van de streek. Er ging veel aandacht naar de integratie van het gebouw in het mooie landschap, met onder andere een groendak. Verder is het de bedoeling om de waterzuivering van de gehele campus in de nabije toekomst te laten gebeuren door een rietveld. Er ging veel aandacht naar het controleren van het binnenklimaat, intelligente lichtsturing en tal van technische nieuwigheden om het gebruikerscomfort te verhogen en de energiefactuur te verlagen. Dubolimburg gaf (rapport)advies op maat. 

 

 

Voetbalclub Herkol Pelt

De energiecrisis treft iedereen. Maar ook verenigingen krijgen het vaak moeilijk om de hoge facturen te kunnen betalen. Voetbalclub Herkol uit Pelt erkende de urgentie van een duurzame renovatie: met de steun van de gemeente Pelt werd Dubolimburg, het Limburgs steunpunt duurzaam bouwen, gevraagd om zijn expertise qua advies en begeleiding in te zetten. ‘Onze energiekosten zijn, na het uitvoeren van de adviezen van Dubolimburg, spectaculair gedaald.’

Lees het volledige artikel

    

Zwembad Prinsenpark Maasmechelen
Met de verbouwing van het zwembad Prinsenpark (bouwjaar 1982) greep Maasmechelen de gelegenheid te baat om samen met Dubolimburg en de ESCo-werking van Fluvius een aantal energiebesparende ingrepen uit te voeren. Nieuwe dakisolatie, nieuwe ramen die drie keer beter isoleren, een warmtepomp om met de warmte uit de lucht het complex en het zwembadwater voor te verwarmen, enzovoort. Het nieuwe zwembad verbruikt vanaf nu 49% minder elektriciteit en 50% minder aardgas. Goed voor een verminderde CO²-uitstoot van 510 ton per jaar. 

De binnenzijde is volledig en grondig verbouwd: de stookplaatsregeling is geoptimaliseerd en de luchtgroepen vernieuwd. De buitenzijde van het zwembad kreeg nieuwe buitenschrijnwerkerij. De asbestgevelbekleding is gesaneerd en vervangen door een eigentijdse en trendy bekleding. En uiteraard is overal maximaal geïsoleerd.

De nieuwe lift in het zwembad zorgt ervoor dat ook minder mobiele personen op een comfortabele manier het zwembad kunnen gebruiken. Daarnaast zijn de kleedkamers en de balie in de inkomhal aangepast voor personen met een handicap.

 

 

Sporthal De Bemvoort Overpelt
Sporthal De Bemvoort in Overpelt was aan renovatie toe. De gemeente nam Dubolimburg en Fluvius onder de arm voor de volledige renovatie van de kleedkamers. Via ESCoLIMBURG2020 werd de stookplaats vernieuwd en tegelijk de installatie voor sanitair warm water. Men plaatste een ventilatiesysteem met warmtewisselaar, de verlichting werd vernieuwd en verbeterd in de hele sporthal. Op het dak plaatste men zonnepanelen met een vermogen van 10 kWp.

WELKE WERKEN WERDEN UITGEVOERD ?

  • Verwarming: twee ketels van 225 kW met nieuwe collector werden geïnstalleerd en zorgvuldig afgeregeld.
  • Ventilatie: er werd een platenwarmtewisselaar geïnstalleerd met 5 luchtgroepen.
  • Twee condenserende gasboilers van 84 kW zorgen voor sanitair warm water.
  • De kleedkamers kregen relighting: T8 armaturen werden vervangen door T5 met electronische voorschakelapparatuur (EVA), gestuurd door bewegingsdetectoren. Aan de inkom en het cafetaria werden led-, PL- en IRC-halogeenlampen geplaatst.
  • De leidingen voor verwarming, sanitair warm water, afvoer en recuperatie regenwater van de kleedkamers werden vernieuwd.

  

 

Stedelijk Zwembad Kapermolen Hasselt
De stad Hasselt bouwde een nieuw zwembad en renoveerde tegelijk het bestaande bad op de site van het stadspark Kapermolen. Het gehele zwemcomplex is perfect toegankelijk voor minder mobiele personen met een logische routing en de nodige specifieke accommodatie. Het project voorziet in duurzame gebiedsontwikkeling met gecombineerde functies met veel aandacht voor groen.

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.