Michael Joris (Etap) over Light As A Service

29 November 21

De toekomst van verlichting wordt mee gestuurd door Michaël Joris. De mede-zaakvoerder van de Belgische firma Etap legt uit wat Light As A Service inhoudt en wat LIFI kan betekenen voor een organisatie. U kan hem persoonlijk ontmoeten tijdens de Light As A Service-inspiratiesessie van vrijdag 17 december in het PLOT in Genk.

Dankzij de investeringen bieden er zich vandaag enorm veel nieuwe mogelijkheden aan. Light as a service, bijvoorbeeld, waarbij lichtsystemen voor lange termijn verhuurd en onderhouden worden door ETAP.

Michaël Joris: "Dat is voor beide partijen interessant. De bedrijven of overheden die hiervan gebruik maken, hoeven zich geen zorgen te maken over hun verlichting. Alles wordt door ons op maat geleverd en onderhouden. Zij moeten geen zware investeringen doen, maar enkel maandelijks of jaarlijks een bedrag betalen waarbij ze van dag 1 besparen op hun energiekost. Voor ons past dit helemaal in onze duurzaamheidsstrategie. Net omdat onze installaties zo lang meegaan kunnen we ze een tweede of een derde leven geven. Omdat alles door een eigen lichtregelsysteem aangestuurd wordt, kunnen we ook alle data over het onderhoud en verbruik bijhouden. Zo kunnen we perfect voorspellen wanneer een driver vervangen moet worden of wat het verbruik zal zijn."

En er zijn nog eindeloos veel toepassingen mogelijk, die we ons vandaag nog niet kunnen inbeelden.

Michaël Joris: "Als je weet dat leds in elke ruimte aanwezig zijn en met elkaar in verbinding staan, dan betekent dat dat je over een heel nieuw netwerk beschikt. Met LIFI-technologie, afgeleid van WIFI, kunnen gegevens met hoge snelheid door ledlampen verstuurd worden. De leds zorgen zo dus voor de communicatie tussen de computer en het net. Dat open een gigantisch kanaal aan toepassingsmogelijkheden. Als LIFI de standaard wordt, dan verandert onze business opnieuw. Daarom denken we daar nu al over na."

Michaël Joris geeft op vrijdag 17 december meer uitleg in oefencentrum van het PLOT in Genk. Vergeet je niet in te schrijven!


Nieuws

Lees verder 20 December 2021

Dubolimburg wenst u een warm, gezellig en gezond eindejaar! Onze kantoren zijn gesloten vanaf donderdag 23 december tot en met zondag 9 januari.

Lees verder 06 December 2021

Hoe renoveer je snel en duurzaam je woning, je wijk of je publiek gebouw? Kunnen burgercoöperaties het project mee financieren en ontzorgen? En hoe kan een lokaal bestuur …

Lees verder 02 December 2021

In het project RHEDCOOP - dat investeringen in gemeentelijk patrimonium met de hulp van burgercoöperaties voorstaat - ontwikkelde Dubolimburg de Renovatie-audit. Die brengt de …

Bekijk alle nieuwsberichten