Gratis infosessies groendak/groengevel voor inwoners

29 May 24   Overheid Infosessie Groendak-gevel

In het voorjaar, tijdens de eerste warme dagen, begint het weer te kriebelen bij de mensen om buiten aan de slag te gaan. Wil je jouw inwoners aanmoedigen om hierbij op een klimaatvriendelijke manier te werk te gaan? Plan dan nu al een of meer van de gratis infosessies uit ons aanbod !

Wat?

Dubolimburg biedt i.s.m. provincie Limburg (dienst Milieu en Klimaat) 2 verschillende infosessies aan die inwoners informatie en tips geeft voor het aanleggen van een groendak of groengevel. Bij elke infosessie zoomen we eerst kort in op het nut van de actie. Daarna krijgen de deelnemers informatie en tips waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Zo verhogen ze niet alleen de veerkracht van hun eigen woning voor de gevolgen van de klimaatverandering, maar ook de veerkracht van de gemeente.

Voor wie?

Elke Limburgse gemeente kan deze infosessies gratis organiseren voor haar inwoners.

Praktisch?

Elke gemeente kan per kalenderjaar intekenen op maximaal twee infosessies groendaken- en gevels. In totaal zijn er jaarlijks veertig infosessies van beide reeksen te verdelen. Hierbij hanteren we het principe: ”wie eerst komt wordt eerst bediend”.

Je kunt de infosessies organiseren ofwel enkel voor inwoners van je eigen gemeente, ofwel ook openstellen voor inwoners uit buurgemeenten. Je kunt eventueel samenwerken met die buurgemeenten. Bovendien bepaal je zelf of je de infosessies digitaal* of fysiek organiseert.

De provincie/Dubolimburg zorgt voor:

  • de lesgever
  • het lesmateriaal
  • campagnemateriaal.

De gemeente zorgt voor:

  • de promotie van de infosessies via verschillende kanalen
  • de inschrijfmodule en de opvolging van de inschrijvingen (minimum aantal 15 deelnemers vereist/sessie)
  • een geschikte en vlot bereikbare locatie
  • de faciliteiten: scherm, beamer, pc, stoelen, tafel, drank voor lesgever, …

*Bij een digitale infosessie zorgt de gemeente voor het digitaal platform, de digitale organisatie en coördinatie.
             

              Vraag hier de "infosessie groendaken en -gevels" aan.

Vind hier het ondersteunend campagnemateriaal terug.


Nieuws

Lees verder 17 June 2024
Bouwsector Financing Premie-subsidie Mijn VerbouwLening

Heeft u een klant die een aanvraag wil indienen voor een Mijn VerbouwLening (MVL) of Mijn VerbouwPremie (MVP)? Dan moet hij stavingsstukken voorleggen om zijn aanvraag te ond…

Lees verder 12 June 2024
Bouwsector Overheid Financing Strategie Studiedag Dubolimburg

OneStopShop (OSS) promotoren en supporters verzamelden op 11 juni 2024 in Brussel om hun kennis te delen en praktijkervaringen uit te wisselen op de eerste EU Peers-ontmoeting. Voor …

Lees verder 03 June 2024
Bouwsector Groendak-gevel

Platte daken zijn vaak grote, onbenutte oppervlaktes die heel wat potentieel bieden. Bij een klimaatdak staan een multifunctionele en duurzame aanpak centraal. Ze dragen positief…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.