Gratis infosessies groendak/groengevel voor inwoners

29 May 24   Overheid Infosessie Groendak-gevel

In het voorjaar, tijdens de eerste warme dagen, begint het weer te kriebelen bij de mensen om buiten aan de slag te gaan. Wil je jouw inwoners aanmoedigen om hierbij op een klimaatvriendelijke manier te werk te gaan? Plan dan nu al een of meer van de gratis infosessies uit ons aanbod !

Wat?

Dubolimburg biedt i.s.m. provincie Limburg (dienst Milieu en Klimaat) 2 verschillende infosessies aan die inwoners informatie en tips geeft voor het aanleggen van een groendak of groengevel. Bij elke infosessie zoomen we eerst kort in op het nut van de actie. Daarna krijgen de deelnemers informatie en tips waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Zo verhogen ze niet alleen de veerkracht van hun eigen woning voor de gevolgen van de klimaatverandering, maar ook de veerkracht van de gemeente.

Voor wie?

Elke Limburgse gemeente kan deze infosessies gratis organiseren voor haar inwoners.

Praktisch?

Elke gemeente kan per kalenderjaar intekenen op maximaal twee infosessies groendaken- en gevels. In totaal zijn er jaarlijks veertig infosessies van beide reeksen te verdelen. Hierbij hanteren we het principe: ”wie eerst komt wordt eerst bediend”.

Je kunt de infosessies organiseren ofwel enkel voor inwoners van je eigen gemeente, ofwel ook openstellen voor inwoners uit buurgemeenten. Je kunt eventueel samenwerken met die buurgemeenten. Bovendien bepaal je zelf of je de infosessies digitaal* of fysiek organiseert.

De provincie/Dubolimburg zorgt voor:

  • de lesgever
  • het lesmateriaal
  • campagnemateriaal.

De gemeente zorgt voor:

  • de promotie van de infosessies via verschillende kanalen
  • de inschrijfmodule en de opvolging van de inschrijvingen (minimum aantal 15 deelnemers vereist/sessie)
  • een geschikte en vlot bereikbare locatie
  • de faciliteiten: scherm, beamer, pc, stoelen, tafel, drank voor lesgever, …

*Bij een digitale infosessie zorgt de gemeente voor het digitaal platform, de digitale organisatie en coördinatie.
             

              Vraag hier de "infosessie groendaken en -gevels" aan.

Vind hier het ondersteunend campagnemateriaal terug.


Nieuws

Lees verder 08 July 2024
Bouwsector Overheid Particulier Vakantie

Dubolimburg gaat met vakantie! Onze kantoren zijn gesloten tussen 22 juli en 9 augustus. Wij zijn telefonisch niet bereikbaar en uw mails worden gelezen en beantwoord vanaf maandag…

Lees verder 08 July 2024
Bouwsector Overheid Hernieuwbaar Energie Studiedag

Warmtepompen in een stedelijke omgeving brengen zowel unieke kansen als een specifieke problematiek met zich mee. Op woensdag 18 september organiseert ODE Vlaanderen het 17e wa…

Lees verder 27 June 2024
Bouwsector Overheid Particulier Energie Renovatie Wetgeving

Vanaf 1 juli gelden er een aantal regels voor mensen die bouwen of renoveren. De belangrijkste wijzigingen situeren zich op het vlak van het energietarief en de modaliteiten voor…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.