Klimaatbestendig bouwen en ontwikkelen

13 May 24   Overheid Water Klimaatverandering

Om ons weerbaar te maken tegen de effecten van de klimaatverandering kiest Vlaanderen in het Vlaams Klimaatadaptatieplan resoluut voor een groenblauwe metamorfose van onze bebouwde omgeving. Met de nieuwe beleidsmatige handreiking Klimaatbestendig bouwen en ontwikkelen brengt Vlaanderen het “waarom, wat en hoe” helder in woord en beeld.

De handreiking kwam tot stand in een co-creatief traject binnen de transitieprioriteit Omgeving voor de Toekomst. Verschillende beleids- en praktijkgerichte experten in diverse thema’s werkten eraan mee.

De handreiking gidst je door de principes van klimaatbestendig bouwen. Ze dient als vertrekbasis voor lokale beleidsmakers en omgevingsprofessionals om concreet aan de slag te gaan met het bestaande beleidsinstrumentarium om klimaatbestendigheid te realiseren in de praktijk.

Je kan de beleidsmatige handreiking hier raadplegen.


Nieuws

Lees verder 16 May 2024
Bouwsector Overheid Particulier Dubolimburg

Dubolimburg verwelkomt zijn nieuwe coördinator/dagelijks bestuurder! Ronny Kuppens (54) neemt vanaf nu de dagelijkse leiding over van Paul Claes, die met welverdiend pensioen vertrekt.

Lees verder 16 May 2024
Bouwsector Renovatie

Bent u werkzaam in een kleine of middelgrote onderneming in de bouwsector zoals aannemer, architect, studiebureau of producent/verdeler van bouwproducten of -software? Voor het…

Lees verder 13 May 2024
Overheid Water Klimaatverandering

Om ons weerbaar te maken tegen de effecten van de klimaatverandering kiest Vlaanderen in het Vlaams Klimaatadaptatieplan resoluut voor een groenblauwe metamorfose van onze bebouwde…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.