"Tarieven voor stroom stijgen vanaf 2025 met 23%"

10 April 24   Overheid Particulier Energie

Stijgt de elektriciteitsprijs in 2025 met 23%? Als het van de Vlaamse energieregulator VREG afhangt wel. “Netbeheerder Fluvius staat voor grote investeringen in het elektriciteitsnet om de energietransitie mogelijk te maken,” klinkt het bij de VREG. “Fluvius moet de nodige financiële ruimte hebben om die investeringen tijdig te doen. Dat zal de komende jaren leiden tot hogere nettarieven.”

Een gezin met een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 3.500 kWh per jaar en een gemiddelde maandpiek van 4,26 kW betaalt in 2024 ongeveer 363 euro aan nettarieven. In 2025 zal dit bedrag met 23% stijgen en betaalt hetzelfde gezin met hetzelfde verbruik gemiddeld 82 euro meer. De nettarieven voor elektriciteit stijgen dan op een jaar tijd van 363 euro naar 445 euro. 

Bron: Livios.be.


Nieuws

Lees verder 16 May 2024
Bouwsector Overheid Particulier Dubolimburg

Dubolimburg verwelkomt zijn nieuwe coördinator/dagelijks bestuurder! Ronny Kuppens (54) neemt vanaf nu de dagelijkse leiding over van Paul Claes, die met welverdiend pensioen vertrekt.

Lees verder 16 May 2024
Bouwsector Renovatie

Bent u werkzaam in een kleine of middelgrote onderneming in de bouwsector zoals aannemer, architect, studiebureau of producent/verdeler van bouwproducten of -software? Voor het…

Lees verder 13 May 2024
Overheid Water Klimaatverandering

Om ons weerbaar te maken tegen de effecten van de klimaatverandering kiest Vlaanderen in het Vlaams Klimaatadaptatieplan resoluut voor een groenblauwe metamorfose van onze bebouwde…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.