Building Beyond Pastorie Bouwfestival in Helchteren

08 April 24   Bouwsector Overheid Particulier Biobased Infosessie

Ontdek de mogelijkheden van bouwen met leemsteen, bio-gebaseerde en gerecupereerde bouwmaterialen. Tijdens het Bouwfestival van 19 april tot en met 5 mei kan je boeiende lezingen volgen, deelnemen aan workshops en spontaan je handen uit de mouwen steken tijdens het bouwen van een nieuw paviljoen in de pastorietuin in Helchteren.

Wat kan je verwachten tijdens het Bouwfestival?

Workshops en presentaties waarin verschillende bouwtechnieken worden gedemonstreerd, gaande van het maken van houten shingles tot het metselen met leemstenen. De studenten van Building Beyond Borders zullen discussies leiden, demonstraties geven en kennis delen over regeneratieve bouwmethoden.

Bouwen aan een gemeenschap: als onderdeel van het festival wordt samen met de inwoners van Helchteren een paviljoen gebouwd. We nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen en bij te dragen aan dit gemeenschapsproject.

Verder op het programma: filmvertoningen en live muziek.

Het 'Building Beyond Pastorie' Bouwfestival wordt georganiseerd door het postgraduaat Building Beyond Borders van de Faculteit Architectuur en kunst van UHasselt, in samenwerking met het VLAIO Living Lab Leemsteen, BC Materials, de gemeente Houthalen-Helchteren en de vrienden van de Pastorie en werd mede mogelijk gemaakt door de Werkvennootschap.

Het Bouwfestival wil een breed publiek laten kennismaken met regeneratieve bouwmaterialen en diverse duurzame bouwpraktijken, met een speciale focus op het gebruik van natuurlijke, gerecupereerde of bio-gebaseerde bouwmaterialen en leemsteen.

Building Beyond Pastorie Bouwfestival
19 april - 5 mei 2024
De Pastorie, Helzoldstraat 5, Helchteren


Nieuws

Lees verder 16 May 2024
Bouwsector Overheid Particulier Dubolimburg

Dubolimburg verwelkomt zijn nieuwe coördinator/dagelijks bestuurder! Ronny Kuppens (54) neemt vanaf nu de dagelijkse leiding over van Paul Claes, die met welverdiend pensioen vertrekt.

Lees verder 16 May 2024
Bouwsector Renovatie

Bent u werkzaam in een kleine of middelgrote onderneming in de bouwsector zoals aannemer, architect, studiebureau of producent/verdeler van bouwproducten of -software? Voor het…

Lees verder 13 May 2024
Overheid Water Klimaatverandering

Om ons weerbaar te maken tegen de effecten van de klimaatverandering kiest Vlaanderen in het Vlaams Klimaatadaptatieplan resoluut voor een groenblauwe metamorfose van onze bebouwde…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.