Exclusieve excursie naar Stadskantoor Venlo

21 August 23   Bouwsector Overheid Circulair Excursie

Hoe kan je toekomstgericht bouwen volgens de principes van de circulariteit? En hoe kan de Cradle to Cradle-methode (C2C) positief bijdragen aan jouw projecten? Het antwoord krijg je op de excursie van vrijdag 6 oktober. De architecten en ontwerpers gunnen je een exclusieve rondleiding door het stadskantoor in Venlo (NL) en het duurzame appartementsgebouw van Maaswaard, twee projecten die ontworpen en gebouwd zijn volgens de principes van Cradle to Cradle (C2C).

Het stadskantoor van Venlo zit vol met kleine en grote C2C oplossingen. Hans Goverde van Architectenbureau Kraaijvanger en Michel Weijers, voormalig projectmanager en huidig directeur van C2C, vertellen je graag welke slimme mogelijkheden zij in het ontwerp hebben geïntegreerd en op welke manier zij hun klanten hebben kunnen overtuigen van een circulair gebouw dat in aanvang duurder is dan een 'normaal' gebouw. Ze bieden je ook een inzicht in het planningsproces, het politieke proces en het verandermanagement met betrekking tot de nieuwe (C2C-)manier van werken. Je krijgt heldere antwoorden die ook jouw (toekomstige) projecten naar een hoger niveau kunnen tillen.

Het project Maaswaard omvat een appartementsgebouw met 95 appartementen dat nieuwe bouwtechnieken en duurzame energieopwekking combineert. Opvallend zijn de  inpandige fietsenstalling, de ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten en een prachtige binnentuin. Architect Hans Goverde (Kraaijvanger) en René Bovens van ontwikkelaar B-Right Urban Living leggen uit hoe zij het project zowel conceptueel als wat planning betreft hebben opgevat, en hoe zij onder andere het verhuren van deze woongelegenheden aanpakken.

Deze exclusieve excursie (beperkte plaatsen!) wordt georganiseerd door Dubolimburg, POM Limburg, Embuild Limburg, Provincie Limburg en NAV Limburg.

Kostprijs: 60 euro per persoon (maximaal twee personen per organisatie).

INSCHRIJVEN VOOR DEZE EXCURSIE


Nieuws

Lees verder 17 June 2024
Bouwsector Financing Premie-subsidie Mijn VerbouwLening

Heeft u een klant die een aanvraag wil indienen voor een Mijn VerbouwLening (MVL) of Mijn VerbouwPremie (MVP)? Dan moet hij stavingsstukken voorleggen om zijn aanvraag te ond…

Lees verder 12 June 2024
Bouwsector Overheid Financing Strategie Studiedag Dubolimburg

OneStopShop (OSS) promotoren en supporters verzamelden op 11 juni 2024 in Brussel om hun kennis te delen en praktijkervaringen uit te wisselen op de eerste EU Peers-ontmoeting. Voor …

Lees verder 03 June 2024
Bouwsector Overheid Groendak-gevel

Platte daken zijn vaak grote, onbenutte oppervlaktes die heel wat potentieel bieden. Bij een klimaatdak staan een multifunctionele en duurzame aanpak centraal. Ze dragen positief…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.