Vol huis voor Aandag van Dubolimburg met Kamal Kharmach!

27 March 23  

Meer dan vijfhonderd studenten, ambtenaren en bouwprofessionelen genoten afgelopen donderdag 23 maart op de Aandag van Dubolimburg van inspirerende sessies over duurzaam bouwen en renoveren. De dag op de Corda Campus in Hasselt werd afgesloten met een voorstelling van Kamal Kharmach, die met zijn Economedy de lachers op zijn hand kreeg. Bekijk alle foto's onderaan dit bericht.

Dubolimburg vzw staat voor onafhankelijk, objectief en kwalitatief advies en begeleiding op het vlak van duurzaam bouwen, renoveren en wonen. In het kader van het C-REAL-project zullen de komende twee jaren twintig appartementsgebouwen en tweehonderd woningen grondig worden gerenoveerd. Dubolimburg heeft al heel wat expertise opgebouwd in het verduurzamen van oude gebouwen en schat in dat de renovatie van dit type gebouwen in grootsteden één van de grootste uitdagingen zal worden voor de toekomst. Om die reden is Dubolimburg op zoek naar betrouwbare uitvoerders en architecten van energiebesparende, maar ook andere bouwkundige werken.

“Onze renovatieadviseurs zorgen voor de toeleiding naar de juiste aannemer en architect. Ze stellen een advies met stappenplan op, maken een raming van uit te voeren werken én geven inzicht in alle mogelijke financieringsoplossingen. De verbouwers hebben dus - nog voor ze offertes gaan vragen – al beslist welke werken ze gaan uitvoeren. Ze hebben zicht op het kostenplaatje en weten welke financiële oplossingen er bestaan. Dat betekent dat de aannemer en architect ‘kwalitatieve’ klanten krijgt aangeboden met als gevolg ook een substantiële tijds- en dus kostenbesparing,” zegt Paul Claes, dagelijks bestuurder van Dubolimburg.

De samenwerking met architecten en aannemers ziet Dubolimburg op termijn breder dan de doelgroep van de appartementen alleen. We willen in de toekomst elk type te verduurzamen gebouw kunnen doorverwijzen naar een bouwprofessional met de gewenste ervaring en de juiste waarden.

“De deelname van architecten en aannemers aan het collectief van Dubolimburg is een kwaliteitslabel dat toekomstige klanten kan overtuigen om samen te werken,’ vertelt Karen Smets, inhoudelijk adviseur van Dubolimburg. ‘De samenwerking met de bouwsector is dan ook structureel ingepast in de werking van Dubolimburg. Tijdens onze Aandag van afgelopen donderdag 23 maart zetten we deze samenwerkingen in de verf met een optreden van Kamal Kharmach. Het was een geslaagde, uitverkochte dag met tal van interessante kennismakingen.”

Sprekers op de Aandag waren Jasper Van der Linden (architect - BC Architects), Gwen Verlinden (architect - Tekenarchitectuur), Margaux Lesplagnard (ingenieur-architect - onderzoeker VUB), Dirk Andelhofs (Dubolimburg), Riet Lismont (Vlario), Gert Broekx (Dubolimburg), Karen Smets (Dubolimburg), Kamal Kharmach.


Nieuws

Lees verder 15 May 2023
Overheid Particulier Energie Premie/subsidie

Heb je recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en koop je een nieuwe energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvries? Dan heb je recht op een korting…

Lees verder 11 May 2023
Overheid Particulier Techniek Verwarming

Duitsland en Nederland gaan de klassieke gasketel verbieden, en de kans is groot dat ook Vlaanderen zal volgen. Maar wat dan? Hoe kan je je huis dan nog verwarmen? Het meest voor de…

Lees verder 04 May 2023
Bouwsector Circulair Biobased

Op 1 juni 2023 organiseren Boost Bouw Limburg en Living Lab Leemsteen een gratis expertensessie over de toepassing van bio-based bouwmaterialen in de praktijk. Gelijktijdig wordt…

Bekijk alle nieuwsberichten

Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.