Groenblauwpeil 2.0 en GV Hemelwater 2023

09 March 23

Hoe werkt het Groenblauwpeil 2.0? En wat met de nieuwe verordening Hemelwater? Op de Aandag van donderdag 23 maart in de Corda Campus (Hasselt) krijg je alle antwoorden op je vragen in een interactieve infosessie!

Het groenblauwpeil is een concreet instrument dat helpt om een perceel klimaatbestendiger te maken. Binnenkort wordt het groenblauwpeil 2.0 gelanceerd voor professionele gebruikers, om toe te passen voor grotere projecten en publiek domein. Een must voor alle ambtenaren milieuomgeving en ruimtelijke ordening.
 
Vanaf 2 oktober 2023 gaat de nieuwe Gewestelijke Verordening Hemelwater in voege. De regels voor hergebruik, infiltratie en buffering zijn strenger geworden om wateroverlast en droogte beter aan de bron te kunnen aanpakken. We bekijken samen wat er wijzigt en hoe je hier als lokaal bestuur best mee aan de slag kan.

Programma Aandag

  • 13u Tool voor gemeentelijke groendaken en -gevels door Dirk Andelhofs (Dubolimburg)
  • 14u Groenblauwpeil 2.0 en de nieuwe Gewestelijke Verordening Hemelwater 2023 door Riet Lismont (Vlario)
  • 15u Hoe als gemeente de GRO als duurzaamheidsmeter inzetten door Gert Broekx (Dubolimburg)
  • 16u Dubo à la Carte, het vernieuwde partnerschap van Dubolimburg in detail uitgelegd door Karen Smets (Dubolimburg)
  • 16u30 Broodje en drankje 

*Aandag is GRATIS en enkel toegankelijk voor partnergemeenten van Dubolimburg.
 
Schrijf je NU in voor de Aandag! Er zijn nog slechts 12 van de 40 plaatsen beschikbaar!


Nieuws

Lees verder 29 March 2023

Op de Aandag kreeg je als gemeentelijke ambtenaar vier inspirerende sessies aangeboden. Download hier de presentaties van de sprekers.

Lees verder 27 March 2023

Meer dan vijfhonderd studenten, ambtenaren en bouwprofessionelen genoten afgelopen donderdag (23 maart) op de Aandag van Dubolimburg van inspirerende sessies over duurzaam bouwen en…

Lees verder 15 March 2023

Schimmels en gebouwen: wie beide hoort noemen in éénzelfde zin denkt maar aan één ding: saneren. Toch kunnen schimmels ook oplossingen bieden voor heel wat problemen die in de bou…

Bekijk alle nieuwsberichten