Excursie Venlo (Stadskantoor/Maaswaard)

06
Oct
  • 13:00
  • Venlo (NL)

Bouwsector Overheid Financing Circulair

Hoe kan je toekomstgericht bouwen volgens de principes van de circulariteit? En hoe kan de Cradle to Cradle-methode (C2C) positief bijdragen aan jouw projecten? Het antwoord krijg je op de excursie van vrijdag 6 oktober. De architecten en ontwerpers gunnen je een exclusieve rondleiding door het stadskantoor in Venlo (NL) en het duurzame appartementsgebouw van Maaswaard, twee projecten die ontworpen en gebouwd zijn volgens de principes van Cradle to Cradle (C2C).

Het stadskantoor van Venlo zit vol met kleine en grote C2C oplossingen. Hans Goverde van Architectenbureau Kraaijvanger en Michel Weijers, voormalig projectmanager en huidig directeur van C2C, vertellen je graag welke slimme mogelijkheden zij in het ontwerp hebben geïntegreerd en op welke manier zij hun klanten hebben kunnen overtuigen van een circulair gebouw dat in aanvang duurder is dan een 'normaal' gebouw. Ze bieden je ook een inzicht in het planningsproces, het politieke proces en het verandermanagement met betrekking tot de nieuwe (C2C-)manier van werken. Je krijgt heldere antwoorden die ook jouw (toekomstige) projecten naar een hoger niveau kunnen tillen.

Het project Maaswaard omvat een appartementsgebouw met 95 appartementen dat nieuwe bouwtechnieken en duurzame energieopwekking combineert. Opvallend zijn de  inpandige fietsenstalling, de ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten en een prachtige binnentuin. Architect Hans Goverde (Kraaijvanger) en René Bovens van ontwikkelaar B-Right Urban Living leggen uit hoe zij het project zowel conceptueel als wat planning betreft hebben opgevat, en hoe zij onder andere het verhuren van deze woongelegenheden aanpakken.

Deze exclusieve excursie (beperkte plaatsen!) wordt georganiseerd door Dubolimburg, POM Limburg, Embuild Limburg, Provincie Limburg en NAV Limburg.

Kostprijs: 60 euro per persoon (maximaal twee personen per organisatie).

Inschrijven voor deze excursie


Uw achtergrond

Om u de juiste informatie op onze website te bezorgen vragen we u uw (professionele) achtergrond op te geven. Zo kunnen we u persoonlijk relevante informatie aanbieden. Indien u dit niet wenst kan u voor de optie "Andere" kiezen.