Wat doen we?

Dubolimburg vzw is dé Limburgse én Vlaamse gespreks- en (bouw-)adviespartner wat betreft duurzaam bouwen en wonen voor 3 doelgroepen: gemeenten, particulieren en bouwprofessionelen. Dubolimburg brengt haar objectieve kennis en knowhow via de juiste kanalen (kennisuitwisselingsplatformen, excursies, website, nieuwsbrief, sociale netwerksites etc) naar de juiste doelgroep. Ons uitgebreide netwerk – met daarin oa Bond Beter Leefmilieu, WTCB, Fluvius, Confederatie Bouw, Bouwunie, PXL, Uhasselt, Zuyd Hogeschool enz – maakt dat we up-to-date informatie in een persoonlijke service kunnen gieten.

 

Gemeenten

Dubolimburg vzw ondersteunt en adviseert de overheden op maat wat betreft hun eigen projecten, de ontwikkeling van subsidiereglementen voor duurzame maatregelen enzoverder. Zowel woon-, milieu- en duurzaamheidsambtenaren als technische diensten worden door ons van informatie, knowhow en opleidingen voorzien. 

KLIK HIER VOOR HET VOLLEDIGE AANBOD VOOR GEMEENTEN

 

Particulieren (Huisdokteraanbod)

Woningen

Limburgse (ver)bouwers kunnen beroep doen op het onafhankelijke en objectieve maatadvies van de Huisdokter wat betreft hun renovatie of nieuwbouw. De focus ligt op de verbetering van het wooncomfort en energetische besparing. In het persoonlijke Renovatierapport - dat volgt op het huisbezoek - gaat de Huisdokter dieper in op de (verbeter)mogelijkheden van het pand, en geeft middels een uitgebreide bundel van relevante infofiches meer achtergrond over de voorgestelde werken en de volgorde daarvan.

DOWNLOAD HIER DE FOLDER

Asbestverwijdering

Asbest werd vroeger veelvuldig gebruikt in de bouwsector. In de loop der jaren werd echter duidelijk dat asbestvezels inademen ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Er is vandaag echter nog steeds veel asbest aanwezig in en rond onze woningen. Limburg.net, de provincie Limburg en De Huisdokter (Dubolimburg) lanceren daarom een gezamenlijke campagne om het verwijderen en afvoeren van asbest veilig en gemakkelijk te maken.

BEKIJK HIER HET AANBOD ASBESTVERWIJDERING

 
Appartementen

Dubolimburg helpt en ondersteunt appartementseigenaars, syndici en Vereniging van Mede-eigenaars (VME) bij hun duurzame renovatie. Wij zorgen voor objectief, onafhankelijk en professioneel advies op maat van elk appartementsgebouw. Dubolimburg ontwikkelde een methodiek om renovatietrajecten samen met de syndicus en/of de VME in de praktijk te brengen. Deze methodiek is oa in Hasselt en in Genk al met succes toegepast.

DOWNLOAD HIER DE FOLDERRenovatiebegeleiding

Ga je renoveren? Wil je graag je woning comfortabel en energiezuinig maken? Heb je nood aan objectief advies en (gratis) begeleiding?

We begeleiden een groep van minimaal 10 inwoners uit dezelfde gemeente en/of buurgemeente(n)  - na het bezoek van de Huisdokter - met advies over:

  • Plaatsen van dakisolatie
  • Plaatsen van muurisolatie
  • Vervangen van het buitenschrijnwerk
  • Installeren van een ventilatiesysteem

Wat zijn de voordelen?

✔ Je krijgt gratis objectief advies en ondersteuning
✔ We screenen en selecteren de aannemer(s) die de werken zullen uitvoeren
✔ We vragen offertes op en vergelijken die op een objectieve manier
✔ We helpen je bij het aanvragen van premies en andere administratie

Elke particuliere eigenaar van een Limburgse woning kan zich inschrijven. 

De Renovatiebegeleiding in een stad/gemeente start van zodra er 10 deelnemers zijn. 

De begeleiding is gratis dankzij de steun van Fluvius.