Ik BEN mee!

BEN staat voor bijna-energieneutraal. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

Vanaf 2021 moeten alle nieuwe gebouwen in Europa voldoen aan de BEN-normen. Voor nieuwe overheidsgebouwen gelden de BEN-principes al vanaf januari 2019. Er is echter geen reden om zolang te wachten. Als openbaar bestuur kan u nu reeds de nodige stappen zetten naar bijna-energieneutraal bouwen en zo een glansrijke voortrekkersrol spelen in het creëren van een stevig draagvlak. Verschillende openbare instellingen stapten als voorloper mee in het BEN-verhaal. Dubolimburg helpt uw gemeente graag op weg met gratis advies en begeleiding bij BEN-(nieuw)bouwplannen. 

Bekijk hier de BEN-gids met interessante voorbeeldprojecten.

ADVIES NODIG? VUL DIT FORMULIER IN!

Wat is BEN?

Het bijzondere aan BEN-gebouwen is dat ze weinig energie gebruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Het energiepeil (E-peil) voor scholen en kantoren bedraagt maximum E40. Het thermische isolatiepeil (K-peil) is K40 of lager. De energie die wel nog nodig is, wordt grotendeels uit hernieuwbare energiebronnen gehaald, met een minimum van 10 kWh/m² op jaarbasis.
Je kan de volledige nieuwe regelgeving voor Energieprestatie en Binnenklimaat (EPB-eisen) hier nalezen.

 


Andere projecten

Appartementen

Asbestverwijdering

BeReSlim

BeReSlim

Bouwinnovatie